Összefogás szükséges

2023.09.18. 20:26

A főegyházmegye felhívása közadakozásra

A Veszprémi Főegyházmegye tízmillió forint alaptőke egyidejű elkülönítésével közadakozást indít a berhidai Szent Kereszt-templom felújítási munkálatainak támogatására. Mindenkit arra kérnek, segítsék anyagiakkal e páratlan műemlékünk kármentesítését, teljes restaurálását.

Benkő Péter

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

A XIII-XIV. század fordulóján épített, késő román stílusú Szent Kereszt-templom állapota az utóbbi időben rohamos romlásnak indult, olyannyira, hogy az akut kármentesítő és állagmegóvó beavatkozásokon kívül szükségesnek látszik a kimagasló történelmi és művészeti értéket képviselő műemlék épület teljes szakmai vizsgálata, felújítása és restaurálása is. Előzetes szakértői becslés szerint a teljes munka értéke 150–200 millió forint közé tehető, melynek finanszírozását a Veszprémi Érsekség kizárólag saját forrásból nem tudja biztosítani.

A közadakozás állapotáról folyamatosan tájékoztatni fognak. További információkért keressék az érsekséget a [email protected] email-címen. A támogatásokat a következő számlaszámra juttathatják el: Veszprémegyházmegyei Építési és Felújítási Alapítvány, 8200 Veszprém, Vár utca 18. Adószám: 19261090-1-19. Bankszámlaszám: 11748007-20058438. A közlemény rovatba kérik beleírni: Berhida. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában