A környezetvédelmet szolgálják

2023.09.16. 21:00

A könyvek útja a piacon át

A szombati zirci piacon már nemcsak őstermelők zöldségei, gyümölcsei és helyi kézművestermékek között lehet válogatni: ingyenesen vihetünk haza könyveket az egyik asztalra kirakottak közül. 

Rimányi Zita

Könyvespulttal egészült ki a zirci piac

Fotó: Rimányi Zita 

A piacot működtető Vidéken ,,Bénázók" Egyesület vezetői elmondták, hogy ötletük azért illik a piachoz, mert ilyen módon szintén a környezetvédelmet szolgálják és helyiek segítenek helyieket. A használt könyvek között bárki kedvére válogathat, az egyesület egy korábbi akciójából maradtak meg. Ki-ki rálelhet köztük olyanra, amit szívesen forgat. Azokat, amelyeket már senki nem szeretne kiolvasni, a kézműveskedők vihetik haza, ajándékokat hajtogathatnak például lapjaikból. 

A könyvespulttal kiegészülő szombati termelői és kézműves vásárban, a városközpontban lévő fedett piactéren próbának tekintik ennek az újdonságnak a bevezetését, ha beválik, továbbra is lesz rá igény, akkor majd vinni is lehet köteteket, és csereberévé válik a könyves kezdeményezés, a piacon át vezet majd több régi könyv útja új gazdájához. Egyelőre az látszik, hogy szívesen nézegetik a kirakott könyveket vevők, árusok, egy-egy cím, téma kapcsán szóba elegyednek, és ez is a piac lényegéhez tartozik, hogy megismerkednek a helyiek, hiszen a vásártér a találkozóhelyük. RZ Fotó: Rimányi Zita rz0916piacikönyves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában