Csőtörés előzte meg a munkálatokat

2023.09.28. 15:29

Vízhiány várható Zircen

Több olvasónk jelezte csütörtökön, hogy nincs víz zirci otthonában. Egyesek úgy tudják, csőtörés történt.

Rimányi Zita

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A zirci önkormányzat ma tette közzé honlapján, hogy holnaptól október 6-ig időszakosan nyomáscsökkenés, vízhiány lehet az egész településen. Ennek van oka, felújítási munkálatok lesznek a Borzavári és a Deák Ferenc utcában, ivóvízhálózati rekonstrukció folyik.
A Bakonykarszt műszaki igazgatójától, Radács Attila érdeklődésünkre elmondta, csütörtökön csőtörés volt Zircen a Deák Ferenc utcában, a felújítási munkálatok előkészítése miatt már ma is ástak, és az egyik cső, aminek okkal tervezték a cseréjét, már olyan rossz állapotban volt, hogy eltörött.
Azóta a hibát elhárították, a műszaki igazgató tájékoztatása szerint már mindenhol van víz a lakásokban Zircen. 
Az szintén igaz, hogy holnaptól, szeptember 29-től október 6-ig hétköznapokon időszakon előfordulhat nyomáscsökkenés, vízhiány a város egész területén. Ez a tervezett rekonstrukció miatt lesz így, de sosem tarthat egy egész napig, inkább jellemzően csak egy-két óráig. A munkák miatt úgynevezett átkötéseket kell végezniük a szakembereknek. Azt nem tudják előre, hogy ezek az időszakok mikor lesznek, ez attól függ, hogy haladnak a földmunkákkal. Az, hogy erről az egy hetes időszakról, ami kellemetlenséggel játhat, csak tegnap küldtek jelzést az önkormányzatnak, szintén indokolt. A szükséges feladatok technológiai jellege miatt nem derült ki előbb, hogy most jutnak el a teendőknek ebbe a szakaszába.
Radács Attila lapunkon keresztül is kéri a zirciek türelmét. Arra azért van szükség, hogy elkészülhessen a vezetékek rekonstrukciója a Borzavári és a Deák utcában, és utána sokáig ne fordulhasson elő hasonló helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában