Süllőfesztivál

2023.10.22. 19:15

Ezrek özönlöttek Szigligetre a hétvégén

A Szigligeti Süllőfesztivál szemmel láthatóan mit sem vesztett népszerűségéből, ezrek rohamozták meg a települést a hétvégén. Bár a halat most is „aranyáron" mérték, mégis hosszú sorok kígyóztak a standok előtt a finom falatokért.

Szijártó János

Fogyott a süllő a hétvégén Szigligeten, ezrek érkeztek közelről s távolról. A fesztivált 2006-ban indították, a turisztikai szezon meghosszabbítása érdekében

Fotó: Szijártó János/Napló

A vasárnap estig tartó programot 2006 őszén rendezte meg először hagyományteremtő szándékkal a helyi turisztikai egyesület. Elsődleges célként a jellemzően nyári idegenforgalmi szezon meghosszabbítását tűzték ki, és az évek során be is bizonyosodott, hogy jó volt az ötlet. Egyre nagyobb számban érkeztek a vendégek közelről s távolról Szigligetre a süllőfesztiválra, annak ellenére, hogy a hal ára nem lefelé haladt. 

Fotó: Szijártó János/Napló

Idén egyébként tízdekánként 1500 forint körüli áron kínálták a süllőt. A hatalmas étel- és italválaszték mellett a zenés, színpadi kínálat is gazdag volt. Szombaton a Meryl Street, a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes, a Hollóének, a Late Night Jazz Keszthely, valamint Fekete Linda és az Intermezzo Latin Club szórakoztatta a közönséget, vasárnap a Drazsé zenekar, a Boombatucada, a Hanság Big Band és a Vivat Bacchus Együttes. Ezzel együtt természetesen a sütödék, a borosstandok, a kézművesek hatalmas kínálata fogadta, várta a látogatók többezres sokaságát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában