Meglepetés a vásárban

2023.10.21. 20:12

Kapolcs díszpolgára lett a Tördemic Néptáncegyüttes vezetője - videó

Az Őszi Kapolcsi Vásárra idén is sokan kíváncsiak voltak, az időjárás is megkegyelmezett a kiállítóknak és az érdeklődőknek.

Tóth B. Zsuzsa

Szabó Csaba, a Tördemic Néptáncegyüttes vezetője díszpolgári címet vehetett át Márvány Péter polgármestertől

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Vásártéren régi és új árusok, őstermelők, kistermelők, kézművesek kínálták portékáikat. Sok más mellett ékszerek, mézek, lekvárok, növények, étel, ital, fonalból, textilből és nemezből készült kézműves használati tárgyak, zöldségfélék, sajtok közül válogathattak a vásárlók. 

A Kapolcsi Egylet sátrában egész nap Egervíz-kifestő címmel kézműves-foglalkozásokkal és kiadványokkal vártak mindenkit, levetítették a helyi értéktár filmjeit, a Híd Tájművészeti Ösvény alkotói, Becskei Andor, Szirmai Nóra, Szurdi Éva, Tóth Tamás kiállítása volt látható, és délelőtt beszélgetést tartottak a művészekkel. Fellépett a Tördemic Néptáncegyüttes, délben a Ládafia Bábszínház a Viadal című darabot adta elő. A Vitézi játszóház is kinyitott Szabó Bencével, délután a Hollóének Hungarica együttes adott koncertet, valamint kézműves-foglalkozások várták a gyerekeket nagyikkal, dédikkel. Vajai Csaba harmonikazenével színesítette a napot, a MűvészVölgy Kúriában este a Science Café a kerti gyógy- és fűszernövényeket mutatta be, Szendrői Csaba irodalmi est várta az érdeklődőket, és moldvai táncház zárta a napot a Hollóének Hungaricával a faluházban. 

Márvány Péter polgármester elmondta, hogy augusztus 20-án a kapolcsiak és a településhez kötődő emberek nagy megtiszteltetésben részesültek azzal, hogy három helyi kötődésű polgár kitüntetést vehetett át a Magyar Köztársaság Arany Érdemrendjével. 

- Szabó Karola népművész, Illés Sándor plébános és Szabó Csaba, a Népművészet Ifjú Mestere kapta a díjat. Ez alkalommal mi is üdvözöljük őket, megköszönve mindazt, amit a településért tettek - mondta a polgármester.  

Márta István, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke meglepetéssel szolgált azzal, hogy laudációt olvasott fel Szabó Csabáról, majd a polgármester hivatalosan jelentette be, hogy Szabó Csaba kiérdemelte a Kapolcs Díszpolgára címet. Az elismerést nagy taps és éljenzés mellett adta át a kitüntetettnek. Szabó Csaba annyit mondott, hogy kapolcsinak tartja magát. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában