Augusztus 20.

2023.08.22. 17:00

Tapolcai és környékbeli emberek is elismeréseket kaptak az ünnepen

Novák Katalin, Magyarország Köztársasági elnöke több tapolcai és környékbeli lakosnak adományozott elismerést államalapításunk évfordulóján.

Tóth B. Zsuzsa

Szabó Csaba a családjával Fotó: archiv

A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület elnöke, Neszler Imre Attila részére Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta a tapolcai Ó-zsinagóga felújítása során végzett, a modernitást a régi értékek megőrzésével ötvöző munkája, valamint a holokausztáldozatok emlékének megőrzését szolgáló tevékenysége elismeréséül.

A gyulakeszi Németh Gyula István, a csobánci vár kapitánya, a Gyulaffy László Hagyományőrző Lovas Bandérium - Csobánc Váráért Alapítvány kuratóriumi elnöke a Gyulavezér Lovasbirodalom Kft. ügyvezetője Csobánc várának rekonstrukciója érdekében végzett munkája és hagyományőrző tevékenysége elismeréseként vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. 

Németh Gyula, Gulyás Gergely és Neszler Imre Attila az átadást követő percekben Fotó: archiv

Szabó Csaba néptáncpedagógus, a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola oktatója, a Tördemic Néptáncegyüttes művészeti vezetője, a Bakony és a Balaton-felvidék népi hagyományainak felkutatásában, megőrzésében és megismertetésében vállalt szerepe, valamint oktatói tevékenysége elismeréseként kapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.  

Illés Sándor plébános ugyancsak a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta. 

Illés Sándor plébános az elismeréssel Fotó: archiv

Az elismerést a Festetics palotában vették át a kitüntetettek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában