Sajtótájékoztató

2024.04.16. 15:56

Választás 2024: Mi lesz az egykori Gyermekek Háza földterületével?

Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi u. 1. szám alatti volt Gyermekek Háza-ingatlanterülettel címmel interpellációt nyújt be Veszprém polgármesteréhez Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő, aki erről kedden reggel sajtótájékoztatót tartott Kovács Rajmund képviselőtársával.

Juhász-Léhi István

Hartmann Ferenc elmondta, 2007-ben az akkori fideszes városvezetés és többség a forgalomképtelen vagyonelemek közül előbb a forgalomképesek közé sorolta, majd értékesítésre jelölte ki a volt Gyermekek Háza ingatlanegyüttesét. A közgyűlés az elidegenítési minimumárat bruttó 582 millió forintban határozta meg. Az akkor rendelkezésre álló információk szerint a városvezetés diszkont üzletlánc telepítése érdekében működött közre, ám az áruház és a hozzá szükséges parkoló máig nem épült meg. 

Hozzátette, az illetékes kormányhivatal állampolgárok számára ingyenesen lekérdezhető nyilvántartása szerint nem deríthető ki, hogy ki az ingatlan jelenlegi tulajdonosa. Hartmann feltette azt a kérdést: ki a mintegy 1400 négyzetméteres belvárosi ingatlan tulajdonosa? Mi a városvezetés mostani szándéka a területtel? Szerinte azért is jó lenne ismerni a városvezetés aktuális szándékát, mert a terület sorsa összefüggésben van a buszpályaudvar északnyugati részére régóta tervezett körforgalommal. 

Kovács Rajmund hangsúlyozta, sürgetni fogják a Jutasi út–Bagolyvári utca és a Jutasi út–Kopácsi utca körforgalmának a mielőbbi megépítését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában