Előtérben a tehetségfejlesztés

2023.11.15. 08:00

Művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indították Tapolcán

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola az előző tanév szeptemberében hat művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indított.

Tóth B. Zsuzsa

Már a gravírozással is ismerkedhetnek a gyerekek a tehetségfejlesztés keretében a Nagyboldogasszony iskolában Fotó: iskola

Erről a hagyományos Szent Márton családi napon beszélt Patonai Szilvia, az intézmény igazgatója. 

– A múlt tanév szeptemberében hat művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indítottunk el az intézményben, köztük van olyan, amelyet idegen nyelven. A nagy sikerre való tekintettel az idei tanévben az alsó tagozatos gyerekek számára külön műhelymunkát indítottunk. A művészeti műhelyekben alkotó gyerekek a tavalyi tanévben az összes regionális és országos alkotóművészeti pályázaton és versenyen kiváló teljesítményt nyújtottak, dobogós helyen végeztek. Két városi, tizenegy regionális, három országos, és egy nemzetközi pályázaton vettünk részt. 13 első helyezést, kilenc második helyet, nyolc harmadikat és három ötödiket szereztünk, valamint nyolc különdíjat nyertünk. Idén márciusban a Magyar Tehetségsegítő Tanács döntése alapján az intézmény elnyerte a regisztrált tehetségpont iskola címet. A tehetségfejlesztő munkát tovább folytatjuk, célunk a jövő tanévben az akkreditáció megszerzésével a Tehetségpont iskola cím megszerzése. A márciusi Mária-napi rendezvényünk keretében a rajzversenyt országos szintűre emeljük, lebonyolítása költségeire pályáztunk – szólt a tervekről az intézmény vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában