Veol podcast

2023.11.09. 13:30

Nagy a sikere az EKF legveszprémibb projektjének, a Privát Veszprémnek

Lakatlan kirakatok, Mesélő Megállók, időszakos szoborkiállítás a királynék városának közterületein, helybéli családokat bemutató szabadtéri kiállítás az ActiCity Tánc és Mozgásművészeti Központban - a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legérdekesebb kezdeményezése a Privát Veszprém projekt, amelynek motorja a műsor vendége, a Gizella-díjas Márkusné Vörös Hajnalka, az EKF projektfejlesztési tanácsadója.

Komaniczki Zoltán

A Gizella-díjas Márkusné Vörös Hajnalka, az EKF projektfejlesztési tanácsadója.

Forrás: Napló

A beszélgetés során szó esik róla: több erénye is van  a Privát Veszprémnek – úgy is emlegetik, mint az EKF legveszprémibb projektje, miközben visszafogott költségekkel valósulhattak meg az egyes elemek. A Lakatlan kirakatok és a Mesélő megállók program már korábban elkezdődött, a Privát Veszprém keretében legutóbb megnyílt egy veszprémi családokat bemutató kiállítás. 

Márkusné Vörös Hajnalka felidézte: Veszprémben számos kivételes személy járult hozzá a város és akár az ország történelméhez, tudományos életéhez, művészettörténetéhez; a Privát Veszprém projekt elemeként öt egykori városi nagyság kapott ideiglenes szobrot, amelyek PET palackokból készültek 3D-s technikával - december végéig tekinthetőek meg.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában