Helyi közélet

2023.11.09. 15:26

Ne legyünk akkumulátorgyarmat!

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese Magyarország ne legyen akkumulátorgyarmat címmel sajtótájékoztatót tartott a pápai sétálóutcán. Az aláírásgyűjtéssel egybekötött sajtóeseményen a politikus azt mondta, a kormány kiszolgáltatja az országot a multinacionális nagytőkének.

Haraszti Gábor

Kanász-Nagy Máté (képünkön) szerint a kormány döntései visszafordíthatatlan károkat okoznak Fotó: Haraszti Gábor

A politikus több vármegyei települést is meglátogatott, Pápán is arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány legfontosabb törekvése az, hogy Magyarországot akkumulátorgyarmattá tegye.

– Több mint két tucat beruházás van folyamatban vagy tervben az akkumulátorüzemekkel kapcsolatban, ez azért nagyon veszélyes, mert ezek a gyárak a jövőnket élik föl, a környezetünket teszik élhetetlenné. A kormány nemrég egy újabb kiskaput nyitott ezeknek a szennyező üzemeknek azzal, hogy lehetővé teszi a környezeti hatósági szerződés megkötését azzal a céllal, hogy a gyárak elkerüljék a szankciókat. Az LMP az alkotmánybírósághoz fordult, mert úgy gondoljuk, hogy a még oly gyenge magyarországi környezetvédelmi szabályokkal sem kompatibilis ez a rendelkezés – mutatott rá Kanász-Nagy Máté aki hozzátette, petíciójukat személyes és online formában már több mint hetvenezren írták alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában