Veol podcast

2023.11.26. 19:50

Nem pihen Európa Kulturális Fővárosa, több száz program vár még Veszprémben

Porga Gyula, a város polgármestere, és Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója beszélt a VEB 2023 eddigi történetéről, sikereiről, és arról, hogy az év végéig még számos program vár mindenkit.

Veol.hu

Lassan lezárul a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programév, de addig is több száz eseménnyel készülnek az adventi és az év végi kiemelt időszakra Veszprém és a Bakony-Balaton régió csatlakozott települései. Erről sajtótájékoztatón számolt be Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Porga Gyula, Veszprém polgármestere. A városvezető elsőként visszapillantásában felidézte: 3200 EKF-esemény valósult meg eddig, a mögöttünk hagyott két hónapban 240 ezer látogató érkezett a korábbi 1 millió 200 ezerhez.

Markovits Alíz kiemelte: az ActiCityben a Portéka nevű kézműves vásárral várják a látogatókat december 9-én és 10-én: csaknem fél száz kiállító portékái közül lehet majd válogatni, de a hagyományos adventi termékek mellett gasztronómiai workshopok, akusztikus koncertek, valamint gyermekprogramokat is rendeznek, de kiemelt zenei programokat is szerveznek még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában