Jótékony gyűjtés

2023.11.27. 20:00

Özönlenek a felajánlások Örsi lépéseiért: kézisek meze, vadfotó, bőrtáska

Négyszázötven doboznyi sütit adtak el az összefogás délutánján Olaszfaluban. Ezzel is azt segítik, hogy a falubeli kétesztendős kisfiú, akire még sok kezelés vár, Fehér Örs megtanulhasson járni, a szülei minden szükséges terápiára elhordhassák.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Együtt lépnek Olaszfaluban, hogy Örsi is léphessen, megtanulhasson járni címmel írtunk arról, hogy az alig kétéves olaszfalui kisfiúnak, Fehér Örsnek nagy utat kell megtennie azért, ami legtöbbünk számára természetes, ahhoz, hogy maga tudjon járni. Több gyógykezelésre van szüksége, hogy ezt megtanulhassa, szüleinek pedig anyagi támogatásra. Összefogott a családért Olaszfalu, a kezdeményezéssel Boriszné Hanich Edit polgármester kereste meg szerkesztőségünket. Megszervezték az összefogás délutánját Örsi lépteiért. Így kezdtek gyűjtésbe.
– Meg is telt az iskola tornaterme, megteltek a pénzadományoknak kitett edények is. A Fehér-család, a szülők meglepődtek, milyen sok ember számára fontos az, ami nekik. Én meghatódtam, hogy ennyien eljöttek, tettek felajánlást. Egyre szélesebb körű az összefogás, bevallom, nem számítottam rá, hogy ekkora hatása lesz a kezdeményezésemnek – mondta el a polgármester. Tőle tudjuk, hogy felemelő erejű volt a közös éneklés, látványos a sportos bemutató, a többi produkció, és azt is, hogy sütötték a süteményeket sok helyen a háziasszonyok, nem csak Olaszfaluban, hanem többek közt Csetényben és Zircen is. 

Sorban érkeznek más felajánlások is: méz, pálinka, festmények, aranyékszer, adventi díszek, horgolt esernyő. Csetényi vadfotós két nagyobb képét bocsátja jótékony licitre, az olaszfalui bőrműves az egyik remekét, egy táskát, a veszprémi kézisek az aláírásukkal teli mezt küldték el Olaszfaluba, Ovádi Péter országgyűlési képviselő közvetítésével. Az ezek értékesítéséből származó bevétel szintén Örsi szüleihez kerül. Persze ezzel nem teljes a lista, nagyon sokan sokféleképp segítenek. Olvasóink is megtehetik, a támogatás, a szeretet forintjait elutalhatják az erre a célra elkülönített bankszámlára. A környéken pedig több boltban helyeztek el gyűjtőedényeket a további pénzadományoknak.

A vasárnapi eseményen a Fehér-család is részt vett, nagy örömmel, de már hétfőn korán reggel indult az édesanya a kisfiával, utaztak egy újabb kezelésre. Az Olaszfaluért Kulturális Alapítvány elkülönített alszámlát hozott létre javukra. A jószándékúak ide utalhatnak adományokat, az 50420692-10009158-as számlaszámra. Azt kérik a szervezők, hogy a megjegyzésbe azt írják: Örsi lépteiért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában