Menetrend

2023.12.24. 07:26

30 percenként jár a tihanyi komp, 8 perc alatt a Balaton túlpartjára érhetünk

Sűrítette a menetrendet a Bahart Tihany és Sztántód között.

Veol.hu

8 perc alatt átérhetünk a Balaton túlpartjára Tihanyból

Forrás: Bahart

A télen óránként közlekedő balatoni komp a téli szünet végéig, január 7-ig félóránként jár Szántód és Tihany között, karácsonykor és szilveszterkor módosul a menetrendje. A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) honlapján olvasható tájékoztatás szerint az ünnepi időszakban megnövekedett forgalom miatt döntött úgy a hajózási társaság, hogy sűríti a járatait: Szántódról 7-17 óra között minden egész órában és félkor, míg Tihanyból 7:15-17:15 között minden órában negyedkor és háromnegyedkor közlekednek a járatok.

Mint azt az MTI írja, nagy forgalom esetén tovább sűrítik a kompok indítását. December 24-én és szilveszterkor Szántód felől 15 órakor, Tihany felől 15:15-kor indul az utolsó járat. Január elsején Szántód felől 10 órakor, Tihany felől 10:15-kor indul az első járat. A menetidő 8 perc.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új kompokkal, katamaránokkal bővítette és modernizálta flottáját a Bahart az idén. A hajók minden szempontból egyediek. A világon nincsen másik hasonló, mert kizárólag a Balatonhoz, annak mélységéhez igazodva gyártották le azokat az észak-komáromi hajógyárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában