Advent a bazilikában

2023.12.20. 07:00

Az ünnepvárás hangja – a zirci kórus karácsonyi koncertje képgalériával, videóval

A hang a hit, a szeretet kifejezője, a háláé is, de akár szörnyű fegyver lehet, nem mindegy hogyan használjuk. A csodáját mutatta meg a Zirci Városi Vegyeskórus karácsonyi koncertjén és ezzel segített abban, hogy ki-ki meglelje a sajátját.

Rimányi Zita

Különleges hangot adtak ezúttal is a felcsendülő ünnepi dallamok a karácsonyvárásnak

Fotó: Rimányi Zita/Napló

A Zirci Ciszterci Apátság bazilikájában rendre adventkor megtartott koncert már hagyomány a vegyeskórus történetében, ajándéknak szánják ezt tagjai a városban, a környékén lakóknak. Természetes és egyben különleges hangot adtak ezúttal is a felcsendülő ünnepi dallamok a karácsonyvárásnak. Az énekek ilyenkor összhangot teremtenek az emberek között, ahogy a kórus működésének is ez az alapja, a dalok közös megszólaltatásának.

Ha orgonán hangzik el a jól ismert Csendes éj, az tovább visszhangzik lelkünkben. Huszár Lőrinc atya, zirci plébános szintén arról beszélt a koncerten elhangzott köszöntőjében, hogy az ének és a zene az élet békítő eleme, sejteti, mutatja az örökkévalót.

A műsorban közreműködött a zirci általános iskola Csemete kórusa, Kapitány Dénes orgonista és G. Noé Judit énekes. A kórus művészeti vezetője, karnagya Géring Klára, akivel nemrég podcast interjút is készítettünk

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában