Veol podcast

2023.11.16. 19:00

Géring Klára: Hang-szálak, kóruskapcsolatok

Veszprémben született, a zene városában, ott tanult a konzervatóriumban, tagja lett az egyik veszprémi kórusnak, élvezte a város több kórusa révén pezsgő zenei életet. Géring Klára azóta Zircre költözött, a Zirci Városi Vegyeskórus karnagya lett, amely idén a Dalvölgy program egyik fellépőjeként kapcsolódott be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektévbe.

Rimányi Zita

A Zirci Városi Vegyeskórus régi könyvek közt ad koncertet jövőre is többször

Fotó: Rimányi Zita 

A Zirci Városi Vegyeskórus régi könyvek közt ad koncertet jövőre is többször 
Fotó: Rimányi Zita 

Géring Klára interjúnkban beszélt többek közt arról, a Dalvölgy milyen kihívásokat jelentett, milyen élményeket adott. A zirci kórus múltjáról szintén, arról, hogy tavaly 45 éves fennállását ünnepelte. Számos értékkel járult hozzá a város kulturális életéhez, a tagok közti barátság pedig legendás. Elég egy régi fotó valamelyik korábbi külföldi útjukról, elkezdődik a jóízű múltidézés. Összejöveteleik sajátos humora építi közösségüket. Például egy átköltött dal jó kifejezi szellemiségüket: "Akárhol járunk, szívünk kórusként dobog." "Prága vagy Bakonynána, mindenhol megtaláljuk azt, amitől ünnepi a hangulatunk."
Szokásos karácsonyi koncertjüket ezúttal is advent harmadik vasárnapján tartják meg, így idén december 17-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a bazilikában. Az interjúban a karnagy beszél az összeállított műsor meghittségéről, a jövő évre tervezett fellépéseikről is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában