Veol podcast

2023.12.03. 14:55

Csupaszív támogatója a fogyatékossággal élő fiataloknak a Bárczi iskola igazgatója

Komaniczki Zoltán
Horváth Éva
Fotó: Komaniczki Zoltán

A Bárczi különleges iskolája a városnak, megérdemli a figyelmet, érezzük, ahogy fürödhetünk ebben szeretetben. Régen kisegítő iskolának hívták, de ez rossz, pejoratív szóként vonult be a köztudatba, pedig nem volt ez rossz elnevezés, nincs annál szebb dolog, mint valakit megsegíteni – ezt egy korábbi ünnepi köszöntőjében mondta a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője – a műsor vendége Horváth Éva, a Bárczi iskola igazgatója.
Horváth Éva a beszélgetés során beszélt róla, mindig érdekelték a humán tudományok és az emberek lelki folyamatai érdekelték, szívesen foglalkozott emberekkel, emberi problémákkal. Ennek szellemében végezte el felsőfokú tanulmányait – négy diplomával rendelkezik, 1991-ben dolgozik a Bárcziban Elmondta, az intézménybe szakértői vélemény alapján kerülhetnek beiskolázásra az enyhén értelmi fogyatékos tanulók, emellett az autizmus spektrumzavaros, látás-, hallás-, mozgássérült, beilleszkedési-tanulási- magatartászavarral élő tanulók oktató-nevelő- fejlesztő feladatait is ellátják. Az egyik legfontosabb változás talán az után történt, hogy kinevezték igazgatónak - megújult a szakmai munka. Az 1997-es tanévtől az általános iskola 8 évfolyammal működött, ezt egy 4 évfolyamos speciális szakiskolai képzés követte. Nagy öröm számára, amikor mosolygós arccal érkeznek a gyerekek naponta, a szülők pedig elégedetten nyilatkoznak a Bárcziban folyó munkáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában