Veol podcast

2023.12.03. 16:30

Lélekápolásnak tartja a munkáját az egyetemi kulturális referens, Felföldi Gábor

Komaniczki Zoltán
Felföldi Gábor
Fotó: Komaniczki Zoltán

Veszprémben összegyetemi szinten a kulturális élet fő ápolója a Pannon Egyetemen működő Kultúraszervező Csoport, amely tulajdonképpen egy mini művelődési házként működik, már ami a programkínálat sokszínűségét, illetve a rendezvények lebonyolítását illeti. A művelődési élet központja az E épületi kamaraterem, ahol rendszeres a kínálat… A műsor vendége Felföldi Gábor kulturális referens, a Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportjának vezetője, előadóművész.

Felföldi Gáborral beszélgetve kiderült, hogy sokoldalúnak kell lennie egy kulturális referensnek; az ő sajátossága, hogy az elődeitől eltérően sűrűn konferál különböző rendezvényeken, de ez már abból is adódik, hogy tudják róla, előadóművészi gyakorlata is van, ő pedig szívesen fogadja a felkéréseket. A Pannon Egyetemen szerzett diplomát, és mivel feltétlenül a kulturális életben képzelte el a folytatást, örömmel maradt az egyetemnél, amikor kulturális referensnek kérték fel a Kultúraszervező Csoporthoz. Alapvető szakmai célja a kulturális nevelés, meggyőződése, hogy a fiataloknak szüksége van egy olyan orientációra, amivel ráirányíthatja a figyelmet a szféra értékeire; majd ennek nyomán kialakította a kulturális kreditrendszert. Fontos része az életének a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad – előadóművészként, szerkesztő-rendezőként dolgozik a csoportnál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában