Veol podcast

2023.12.26. 20:00

Sosem látott sikert hozott Veszprém számára a VEB 2023 EKF programév

Sokszor hallhattuk 2023-ban épületavatón, projektátadón, hogy történelmi időket él meg Veszprém; Orbán Viktor miniszterelnök az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ ünnepélyes megnyitóján azt mondta, a város Magyarország egyik látványos sikertörténete – az év legfontosabb veszprémi eredményeiről lesz szó a műsorban, arról, hogy mi mindent ért ért el Veszprém, és hogyan lehet megőrizni és hosszú távon profitálni ezekből – a műsor vendége Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Komaniczki Zoltán

Porga Gyula polgármester

Fotó: Komaniczki Zoltán

Természetesen a legmeghatározóbb körülmény ezt az évet tekintve, hogy idén az Európa Kulturális Fővárosa címet viselhette Veszprém és éppen az ActiCity, ami egy EKF-fejlesztés talán az egyik legjellemzőbb példa arra, hogyan gondolkodik a város a különböző értékek létrehozásakor – nem a pillanatnak élt a lehetőségeinek kiaknázásakor, infrastruktúra fejlesztésekkor éppen úgy, mint a különböző rendezvények, programok létrehozásakor. A városvezető elmondta, amikor Veszprém pályázatát hirdette ki nyertesként az EKF-zsűri, akkor nem ráböktek, nem kisorsolták a vármegyeszékhelyet, nagyon komoly megmérettetésen bizonyult a legjobbnak a város. Ennek megfelelően tervezték meg az EKF-évet, és a hangos siker bizonyítja, hogy jól állították össze a fejlesztési, kulturális, művészeti programokat, amelyek mindegyike a közösségépítés, -teremtés, a fenntarthatóság jegyében valósult meg. 

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában