Digitalizáció

2023.12.08. 15:48

Százhatvannégy notebook érkezett Tapolcára

Tapolca oktatási intézményei összességében 164 notebokkal gazdagodtak a Klebelsberg Központ digitális oktatást támogató projektje által. Az eszközöket Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója adta át csütörtökön.

Szijártó János

Bajner Imrével (balra), a Bárdos iskola intézményvezetőjével együtt köszöntötte Fenyvesi Zoltán a gyerekeket

Fotó: Szijártó János

Amint azt a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézményében elmondta, Tapolcán több iskola részesült a támogatásban. A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézménye 55, a Batsányi Tagintézmény 40, a Tapolcai Kazinczy Ferenc Általános Iskola 27, a Szász Márton Általános Iskola 13, a Batsányi János Gimnázium 29 notebookot vehetett a tankerületi igazgatótól.

Notebook átadás Tapolcán
Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója adta át az eszközöket Tapolcán
Fotó: Szijártó János/Napló

Fenyvesi Zoltán arról is szólt, hogy a 2020-as világjárvány következtében az egyes intézményekben megjelent koronavírus miatt időszakosan elrendelt online oktatás során jól látszott, hogy a tanulók jelentős része azért nem tud megfelelő mértékben részt venni az online zajló oktatásban, mert nincs saját használatú eszköze, vagy ha van, az nem rendelkezik megfelelő paraméterekkel.

- Emiatt létfontosságú, hogy az intézményi digitális infrastruktúra fejlesztésével megfelelő számú, hordozható, személyes használatba adható tanulói eszköz álljon rendelkezésre, amellyel a tanulók a tanórákon és a tanórán kívül, otthon is aktívan részt tudnak venni a digitális eszközöket, alkalmazásokat, tartalmakat is alkalmazó oktatásban. Veszprém vármegyében egyébként közel négyezer notebook talált gazdára a projekt folytán - tette hozzá.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában