Pályázat

2023.12.09. 19:00

Száztizenöt notebook segíti az oktatást Sümegen

Összességében száztizenöt új notebookkal gazdagodott Sümegen az általános iskola és a gimnázium a Klebelsberg Központ digitális oktatást támogató projektje által. Az eszközöket Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója adta át a napokban.

Szijártó János

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója és a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola intézményvezetője, Németh Zoltán Sándor (jobbra) a notebookok sümegi átadásán

Forrás: szervezők

A Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola 68, a Kisfaludy Sándor Gimnázium 47 eszközt kapott a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés jegyében. Az általános iskolában az intézményvezető, Németh Zoltán Sándor fogadta a küldeményt, s mondott köszönetet a támogatásért.

Fenyvesi Zoltán tájékoztatójában elmondta, hogy országosan 140 ezer notebookot adnak át 2571 köznevelési intézmény számára. A kiszállítások novemberben indultak és december 15-ig minden regisztrált diák megkapja notebookját. – Az Európai Unió számára készített, a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia egyik központi elemét alkotja a digitális kompetenciák és szolgáltatások fejlesztése. Eszerint a kormány célkitűzései között több más mellett szerepel az intézményi digitális infrastruktúra és eszközpark folyamatos fejlesztése, szakszerű karbantartása és stabil működési feltételeinek megteremtése, valamint a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése. Továbbá a digitális pedagógiai megoldások alkalmazásának ösztönzése és támogatása a szaktárgyak szintjén is – hangsúlyozta a tankerületi igazgató. Hozzátette, a projekt egyik fontos célja, hogy a koronavírus-járvány miatt a köznevelésben elkezdődött, egyenetlen intenzitású módszertani és infrastrukturális fejlődést stratégiai reformként keretbe foglalja és a jelenléti oktatás szintjén valósítsa meg. Ezáltal a következő időszak változó társadalmi, gazdasági kihívásai közepette is versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekeknek. 

A projekt legnagyobb volumenű eszközbeszerzését a tanulói és tanári notebookok megvásárlása jelenti, amelynek eredményeként a tervek szerint 2025. december 31-ig összesen 579 ezer oktatási célú személyes használatba adható, hordozható IKT eszköz átadása valósul meg, amelyből 55 ezer tanári, míg 529 ezer tanulói használatba kerül.

A minap Tapolcán is adtak át notebookokat, ahogy arról beszámoltunk.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában