Veol podcast

2024.01.07. 07:00

A Hangvilla és az ActiCity ötletgazdájának családja is szerepet vállalt a Privát Veszprém projektben

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legjelentősebb és legszemélyesebb eleme a Privát Veszprém projekt, és az ennek keretében összeállított fotógyűjtemény a helyi lakosok családi képeivel és a hozzájuk tartozó személyes elbeszéléseivel – a fotókollekcióból ideiglenes szabadtéri kiállítást rendeztek az ActiCityben; december elején pedig egyedülálló, magyar-angol nyelvű album formájában is kiadták a családtörténetekről szóló gyűjteményt. A kötet egyik fejezete Bélafi László családjáról szól - a műsor vendége a Pro Urbe díjas Bélafi László.

Komaniczki Zoltán

Bélafi László

Fotó: Komaniczki Zoltán

Bélafi László a beszélgetés során elárulta, egyik gyermeke figyelt fel a Privát Veszprém program részeként meghirdetett családi fotókészítés lehetőségére – egy hagyományos családi ebéd után felkerekedtek, megjelentek a fotóműteremben, ahol nagyon hangulatos képek készültek. Egyébként náluk egy-egy vasárnapi ebéden 14-16-an vesznek részt – hisznek a családi kötelékek fontosságában, és a helyben maradás képességében. László azt mondja, szerinte évszázados időugrást él meg Veszprém, amire csak nagyon ritkán van lehetősége egy-egy városnak. A veszprémiségre hozott példaként mesélt róla, a közvetlen család Veszprémben maradt tagjai nem hagyták el a kiindulási pont 500-600 méteres körzetét lakhelyválasztáskor. Két olyan intézményt is meg kell említeni, amelyekkel örökre beírta a nevét Bélafi László Veszprém történelmébe – Hangvilla, ActiCity. Mind a két esetben ötletgazdaként, projektfelelősként tette hozzá a maga részét; ahogy László mondja, mindkettő egyfajta hiánypótló beruházás volt, amelyek pillanatok alatt beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, a megnyitásuk óta sikeresen működnek.

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában