Jegyzet

2024.01.23. 20:00

A példa

Szilveszterkor először nézett magába egy csábítónak született férfiú.

Őrsi Ágnes

A beszélgetést csak véletlenül hallottam. Nevezzük így, Józsefnek életében először mutatott be egy „fiút” az ötvenedik életévéhez közelítő lánya. A reakció az öröm mellett a következő volt: – Biztosan nem mutattam jó példát, háromszor is elváltam. Későn jött a felismerés, kevés eséllyel számíthat arra, hogy, mondjuk, unokáknak örülhetne. Életében egészen idáig nem merült fel, hogy a család a legfontosabb, a pillanatnyi öröm, a kínálkozó előnyök mindig megelőzték ezt a szempontot. Mit látnak az ilyen szülők mellett csak úgy mellékesen felnövő utódok? Ezzel nem azt mondom, hogy egy jó példát biztosan követni fog a következő generáció, de ha jó példa sincs? A Biblia szerint a jó talajba kerülő mag bő termést hoz, a terméketlen földbe kerülő elsenyved. Ritka, ha egy végletesen lecsúszott családból induló fiatal kemény munkával az élre tudja küzdeni magát. 

Óév vége felé a veszprémi polgármester vacsorára hívta a városban élő, egymás mellett ötven–hatvan éve kitartó házaspárokat. Érdemes lenne megtudni a titkukat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában