Veol podcast

2024.01.28. 16:20

Fontos a védőoltás: a Covid és az influenza ellen is érdemes beadatni (PODCAST)

Együtt van jelen a Covid és az influenza, fontos lehet a védőoltás, vallja Pápai Enikő, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal tiszti főorvosa.

Veol.hu

Pápai Enikő beszélt a védőoltások fontosságáról

Forrás: Napló

Fotó: Benkő Péter

Új variánsa terjed a koronavírusnak, emellett az influenza szintén erőteljesen jelen van Veszprém vármegyében is - Pápai Enikő, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal tiszti főorvosa Benkő Péternek, a veol.hu újságírójának a megkeresésekor elmondta: bármelyik tünet jelentkezését célszerű megelőzni a vírusok ellen bevált védőoltásokkal. Megerősítette, az elmúlt időszakban mind a Covid, mind pedig az influenzavírus által okozott megbetegedések száma emelkedő tendenciát mutatott, viszont elmondható, hogy jelenleg stagnálás tapasztalható. 

Ennek ellenére javasolják az oltások felvételét, különösen a rizikócsoportba tartozó személyeknél; ők a hatvan év felettiek, illetve korcsoporttól függetlenül a krónikus megbetegedésben szenvedők, valamint a csökkent immunitással rendelkezők. Pápai Enikő elmondta, nem kell tartanunk a két kór átfertőződésétől, és jó hír, hogy a Covid esetében már nem beszélhetünk világjárványról, enyhébb tüneteket okoz, jobbak a gyógyulási kilátások; olyan lett, akár az influenza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában