Háborús áldozatok

2024.01.06. 11:00

A doni hősökre emlékeznek Pápán

Pápa Város Önkormányzata január 14-én, vasárnap emlékezik meg a doni áttörés 81. évfordulójáról. A koszorúzás és gyertyagyújtás idén először történelmi bemutatókkal egészül ki.

Haraszti Gábor

A Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Huszár Egyesület közös szervezésében megvalósuló programmal a második világháború Don-kanyarban elesett magyar hőseire emlékeznek. A Jókai Mór Művelődési Központ, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér, a Pápai Huszár Egyesület, valamint a Soproni Történelmi és Hadijátszó Baráti Kör működik közre az idei emlékrendezvényen, mely az Erzsébet ligetben délelőtt 10 órakor a korabeli tábori élet megelevenedésével, fegyverbemutatóval, kiállítással és második világháborús filmhíradókkal kezdődik. A történelmi bemutatókat követően a rendezvény a II. világháborús emlékműnél 11.30-kor koszorúzással és gyertyagyújtással egybekötött megemlékezéssel folytatódik. A rendezvényen beszédet mond Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. A szervezők minden emlékezni vágyót szeretettel várnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában