A február még hátravan

2024.01.18. 18:37

Sümegen nem került sokba a tél eddig

Nagyjából a tél felénél járunk, s bár a február még tartogathat kemény napokat, eddig különösebben nem okozott gondot a hideg évszak.

Szijártó János

Sümeg és legfőbb nevezetessége, a vár, téli külsővel. Az elmúlt években viszonylag ritka a havas látkép, ám jó oldala ennek, hogy az utak járhatóvá tétele nem kerül annyiba az önkormányzatnak, mint a 10-20 esztendővel ezelőtti teleken

Fotó: Szijártó János/Napló

A sümegi önkormányzat által működtetett Sümegi Közszolgáltató Kft. 17,6 tonna síkosságmentesítő szóróanyagot használt fel eddig, ez nettó 880 ezer forintba került – tudtuk meg a cég ügyvezető igazgatójától. Viola Norbert hozzátette, az anyagot a vállalat telephelyén tárolják, hogy szükség esetén azonnal tudják használni. A kijuttatáshoz és az utak tisztításához szükséges gépek, berendezések, szintén rendelkezésre állnak, műszaki állapotuk megfelelő. Az évszak feléig mindössze néhány olyan nap volt, amikor közbe kellett lépni az utak járhatóvá tétele érdekében. 

– Ez az elmúlt évek viszonylatában jobb, mint az átlag, és a tavalyi évnél is kedvezőbb, de mivel hátravan még a február, ez változhat. Mindenesetre a közszolgáltató kft. szakemberei és gépei készenlétben állnak – tette hozzá az ügyvezető.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában