Veol podcast

2024.02.25. 09:27

A 21. századi elvárásoknak megfelelően működik a veszprémi közösségi közlekedés (Podcast)

Módosult a veszprémi helyi autóbusz-közlekedés egyes szolgáltatásainak díjszabása február 1-jétől - a város önkormányzata közgyűlésének decemberi döntése alapján a tanuló-, illetve a kisgyermekes havi bérlet ára egységesen 350 forint - a műsor vendége Polgári István, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. ügyvezetője.

Veol.hu

A műsor vendége Polgári István, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. ügyvezetője

Forrás: Veol

Fotó: Komaniczki Zoltán

Polgári István felidézte, akadozva indult el a helyijárati közösségi közlekedést biztosító V-Busz Kft. működése, az igazi változást az hozta, hogy az állomány megújítására pályázatot írt ki a cég 28 szóló és 14 csuklós autóbusz vásárlására -  2021 év végén szállították le az új buszokat, amelyek pár nappal később forgalomba is álltak Veszprém útjain, de időközben tisztán elektromos buszokkal is bővült a flotta. Az infrastrukturális fejlesztések között nagy jelentőségűnek nevezte, hogy tavaly nyáron az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik legfontosabb elemeként megvalósult a V-bike közbringa-program. Működnek már a készpénzmentes jegykiadó automaták, valamint hét helyszínen utastájékoztató oszlopokat helyeztek el, ahol valós időben nyomon lehet követni a buszok mozgását. A fejlesztések között  megemlítette a V-Busz telefonos applikációját is – a kezdeti bizonytalanságok után változtattak ezen is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában