Mentés másként

2024.02.24. 18:00

A vízimentők vezetője tartott előadást Révfülöpön

A Téli Esték idei programsorozatában Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője tartott előadást Mentés másként címmel a könyvtárban.

Tóth B. Zsuzsa

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője tartott előadást Révfülöpön

Fotó: önkormányzat

Az esten a házigazda, Kondor Géza polgármester köszöntötte az érdeklődőket, majd Bagyó Sándor beszélt az életéről, munkájáról. Amint az kiderült, Svájcban született, azonban családja hazánkban találta meg a boldogulást. Sándor pedig a Balaton közelében meglátta a problémát, a mentés szervezettségének, eszközeinek hiányát. Mára megoldotta a problémát, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata több mint ezer fővel dolgozik 14 vármegyében nemcsak azért, hogy kimentsék a vízben bajba jutottakat, hanem hogy megelőzzék mindezt. Nagy hangsúlyt fektetnek az edukációra, oktatásra, prevencióra. Oktatják, hogy miként kell viselkedni a természetes vizek közelében, vízparton és a vízen, különféle vízi eszközökön. Búvár, vízimentő és strandi szolgálatot látnak el, a statisztikák pedig őket igazolják. A vezető szólt a Balatonhelp telefonos alkalmazásról is, amely egy gombnyomásra jelzi azt is, hogy hol jutott bajba, akinél a telefon van. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában