Helyi közélet

2024.02.14. 15:00

Hivatásos gondnoki képzést szerveznek Veszprémben

A gyermekvédelmi és gyámügyi feladatkörében eljáró Veszprém Vármegyei Kormányhivatal a hivatásos gondnoki feladatot ellátó személyek képesítési előírásairól szóló rendelet alapján hivatásos gondnoki képzést szervez, mely tervek szerint február 26-tól február 29-ig tart, a vizsga március 8-án lesz.

Benkő Péter

A képzés célja, hogy megfelelő ismereteket nyújtson a cselekvőképességében részlegesen vagy teljesen korlátozott személyek személyi és vagyoni jogai érdekvédelmének ellátásához. Időtartama 28 óra, mely magában foglalja az írásbeli vizsga egyórás időtartamát. A vizsga tesztkérdésekből áll, a vizsga napján értékelik.

Nem bocsátható vizsgára, aki a képzés során több mint négy óráról hiányzott. A képzés résztvevői a tanfolyam sikeres elvégzéséről a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal által kiállított tanúsítványt kapnak, amely alapján Budapest Főváros Kormányhivatala nyilvántartásba veszi őket. A tanfolyam hivatásos gondnok képesítést ad, a képzés és a vizsga Veszprémben, a vármegyeháza Egry József-termében lesz.

A jelentkezéseket nagykorú, cselekvőképes, büntetlen előéletű, legalább középfokú iskolai végzettségű magyar állampolgároktól várják, a részletekről a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal honlapján lehet információkat szerezni. A jelentkezés határideje február 20. A jelentkezők a képzés részletes tematikájáról, az egyéb gyakorlati tudnivalókról a jelentkezési lapok beérkezését követően kapnak tájékoztatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában