Veol podcast

2024.02.18. 10:56

Veszprémi pályákon indul áprilisban a rali-Eb 2024-es idénye! (Podcast)

A Rally Hungary lesz a szezonnyitó a rali-Eb 2024-es idényében; az eddig hagyományosan a sorozat utolsó versenyeként megtartott magyarországi futamot az idei naptárban az első helyre rakták, ráadásul új helyszínen rendezik meg: Kelet-Magyarország helyett a veszprémi murvás pályákon, április 12. és 14. között - a műsor vendége Kovács Levente, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség versenyigazgatója, a Veszprém megyei autósportbírók vezetője.

Veol.hu

Kovács Levente elmondta, hogy komoly sportdiplomáciai siker ez a veszprémi történet; utoljára 2013-ban volt akkora átalakítás a rali-Eb versenynaptárában, mint idén.

Forrás: Veol

Fotó: Komaniczki Zoltán

Kovács Levente elmondta, hogy komoly sportdiplomáciai siker ez a veszprémi történet; utoljára 2013-ban volt akkora átalakítás a rali-Eb versenynaptárában, mint idén. Most a rali Európa-bajnoki sorozat nemzetközi promótere szerette volna, ha aszfaltos verseny helyett murvás viadalt rendez Magyarország, ezért került át a sorozat idei hazai helyszíne Nyíregyháza környékéről Veszprém térségébe. A szakértők kiemelik, óriási hagyományai vannak helyben a ralinak és több évtizede rendeznek itt országos bajnoki futamokat. Kiderült, azokat a klasszikus, Veszprém környéki murvás pályákat szeretnék használni, amiket ismerhetnek már a versenyzők és a nézők. Nagyon pozitív a visszajelzés a külföldi versenyzők részéről. Itt lesz a szezonnyitó futam, ezért mindenki el fog jönni, aki picit is késztetést érez, hogy részt vegyen az Európa-bajnoki sorozatban és harcba szálljon az Európa-bajnoki címért, ezért nagyon erős és népes mezőnyre számítanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában