Veol podcast

2024.03.02. 22:00

Hagyományosan lokálpatrióták az Auerbach-Kollarits család tagjai (Podcast)

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legjelentősebb és legszemélyesebb eleme volt a Privát Veszprém projekt, és az ennek keretében összeállított fotógyűjtemény a helyi lakosok családi képeivel és a hozzájuk tartozó személyes elbeszéléseivel – egyedülálló, magyar-angol nyelvű album formájában is kiadták a családtörténetekről szóló gyűjteményt. A kötet egyik fejezete az Auerbach-Kollarits családról szól - a műsor vendége Auerbach Attila és lánya, Auerbach Anita.

Veol.hu

A beszélgetés során kiderült, Tótvázsonyból települtek át az Auerbach ősök Veszprémbe, és vendéglátással kezdtek el foglalkozni; Attila felesége, Marcsi dédszülei dózsavárosi és jeruzsálemhegyi gyökerekkel rendelkeznek. Attila és testvére működtette a legendás Muskátli Sörözőt 1984 és 2011 között, a hely jelentős szerepet játszott az újtelepi közösség életében, még az is ismeri a nevét, aki sosem járt ott. Itt alakult meg 2008-ban az Újtelepi Baráti Kör, amelynek elnöke Attila, székhelye a volt Pipacs Presszó épülete. Attila lánya, Anita elmondta, mindig szerette hallgatni a családról szóló történeteket, érdekelte az elődök sorsa. A családnak a Kádártai úton álló házában nevelkedett, és a mai napig ott él férjével és ikerlányaikkal, ahol a gyermekkorát töltötte. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában