Emlékülés

2024.03.03. 20:00

Veszprém után Debrecenben is ünnepelt az '56-os szervezet

A múlt év végén Veszprémben a Városházán ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját a veszprémi székhelyű Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet, mely a közelmúltban kelet-magyarországi vezetőivel Debrecenben is megemlékezett erről a jubileumról.

Juhász-Léhi István

Pintér Kornél országos elnök a Debrecenben elismerésben részesültekkel

Fotó: Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet

A debreceni Józsaparkban tartott összejövetelen az egyesületet 19. éve vezető Pintér Kornél országos elnök köszöntötte a Dunától keletre eső vármegyei szervezetek vezetőit. Külön is méltatta azon helyi bajtársaikat, akik mindvégig áldozatos munkát végeztek 1956 szellemiségének megőrzése érdekében. Kiemelte, hogy az idő múlásával sajnos egyre kevesebben vannak a kommunista diktatúra által üldözött egykori politikai elítéltek, viszont bizakodásra ad okot özvegyeik és leszármazottaik jelentős részének töretlen ragaszkodása az '56-os közösséghez. Az ünnepi emlékülésen elismeréseket adott át a szervezet vezetője, melyet a szokásoknak megfelelően közös bajtársi ebéd zárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában