Üzenet a "vezérigazgatótól"

2024.04.12. 20:00

Bedurvultak! Az átverések ötlettárháza kimeríthetetlen, itt a legújabb

Múlt héten még arról írtunk – olvashatták itt is és a Naplóban is –, hogy szintet léptek az online csalók. Mégpedig nemzetközi szintre küzdötték fel magukat. Most azonban bedurvultak, a nemzetköziség már történelem, a módszerek újak, de a lényeg ugyanaz.

Benkő Péter

Az, hogy posta, reptér, csomagküldők...ugyan, kérem, hol van az már, ki dől be nekik? Bedurvultak az online átverők, hangzatos nevekkel, hangzatos külföldi cégekkel dobálóznak már, ha „eredményt” akarnak elérni! Sok ismerősöm van a közösségi oldalakon, sokan látták a múltkori trükköket, most is az egyik ismerősöm hívta fel a figyelmemet az alábbi üzenetre. Ha ezt valaki látja, akár komolyan is veszi. Én annyira nem, hogy utána sem néztem, létezik-e egyáltalán kanadai királyi bank. Azonban ha van is, és olyan magyar, aki még elhiszi, hogy egy kanadai bank vezérigazgatója üzenetben keresi fel a magyar embereket? Remélem, hogy nincs. De sajnos van…

Bedurvultak az online csalók, módszereik viszont finomodnak
Fotó: Benkő Péter/Napló

Ne ugorjanak be semmi ilyen és ehhez hasonló olcsó trükknek, mert annak bizony ára lehet, célja pedig ma már egyértelmű: adathalászat, címek, nevek, számlaszámok, egyéb adatok megszerzése. Komoly cégek, bankok ehhez hasonló csatornákon nem keresnek meg senkit. Pláne nem egy vezérigazgató, akinek a kép alapján két neve is van. Bocsánat: „vezérigazgató”. Hiszen az online térben bárki bármivé kinevezheti magát. Bizonyára a név is kamu, meg a kép is. Ne engedjük, hogy csak egyetlen lépéssel is előttünk járjanak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában