Útmunkák Zircnél

2024.05.26. 20:00

Teleszórták a bakonyi utat 40-es és előzni tilos táblákkal – Megtudtuk, mikor újítják fel

Olvasóink vették észre, hogy végig negyvenes sebességkorlátozó és előzni tilos táblák kerültek ki a Zirc és Akli közötti útra, és az útfelmarások is elkezdődtek forgalomirányítás, egysávosra szűkülő forgalom mellett. Megkérdeztük a közútkezelőt, mikorra és mekkora szakasz újulhat meg ezen a részen a kisvárosból Bakonybél felé vezető úton.

Rimányi Zita

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a Magyar falu program támogatási forrásainak köszönhetően saját géplánc és szakemberek bevonásával a társaság végzi a Zirc–Bakonybél–Nagygyimót összekötő út felújítását Zirc belterületének határától egészen Zirc-Akliig, összesen 3,7 kilométeres hosszban. Jelenleg a burkolat profilmarása folyik. Az aszfaltozási munkák ezt követően, május utolsó hetében kezdődnek el. A munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak majd, az autósok félpályás korlátozás mellett közlekedhetnek ebben az időszakban itt. 

Elkezdődött a burkolat úgynevezett profilmarása Zirc határában, az útfelújítás várhatóan egy hónapig tart 3,7 kilométeres szakaszon
Elkezdődött a burkolat úgynevezett profilmarása Zirc határában, az útfelújítás várhatóan egy hónapig tart 3,7 kilométeres szakaszon
Fotó: Rimányi Zita/Napló


A közútkezelő kéri, hogy a munkaterület térségében érvényes ideiglenes korlátozásokat minden esetben tartsák be az autósok, saját maguk és az ott dolgozók biztonsága érdekében. A felújítási munkák befejezéséig a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.
Korábban lapunkban többször írtunk róla, hogy több jármű lesodródott a kanyarokban az útról ezen a részen és ilyenkor a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság sietett a helyszínre segíteni. Sajnos egy halálos baleset is történt az egyik meredek emelkedőn a közelmúltban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában