Egyház

2024.05.23. 12:00

Boldoggá avatják Bódi Mária Magdolnát

A Veszprémi Főegyházmegyétől érkezett a hír a Napló és a veol.hu szerkesztőségébe, hogy Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte.

Veol.hu

Mint az Udvardy György veszprémi érsek által jegyzett közleményből kiderül, ez azt jelenti, hogy az egyház az oltárra emeli és a boldogok sorában fogja tisztelni Bódi Mária Magdolnát, aki tisztaságával, szolgáló szeretetével és alázatosságával munkálkodott embertársainak testi és lelki gazdagodásában. A történelem egyik legvérzivatarosabb időszakában életének fő célja volt a lelkek vezetése Krisztushoz. Ezentúl tehát hivatalosan is vértanúnak nevezhetjük őt.

Az 1945-ben elindult kanonizáció, a több évtized imádság és munka után különös kegyelem és ajándék számunkra Ferenc pápa elismerése. Ezért hálás köszönetet mondunk Szentatyánknak, és tovább folytatjuk imádságunkat, melyben kérjük Bódi Mária Magdolna közbenjárását.

Külön ajándék a Veszprémi Főegyházmegye számára, hogy a pápai elismerés Mindszenty József – aki elindította Magdi boldoggá avatási eljárását – veszprémi püspök kinevezésének 80. évfordulója évében történt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában