Közösség, együttműködés, kölcsönösség

2024.05.29. 07:00

Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprém Vármegyei Önkormányzat és a Bakony Charta Egyesület

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése május 15-i ülésén fogadta el azt a határozatot, amelynek értelmében együttműködési megállapodást kötött a Bakony Charta Egyesülettel. Az ünnepélyes aláírásra kedden került sor a vármegyeházán.

Juhász-Léhi István

Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke az ünnepélyes aláírás előtt úgy fogalmazott, a Bakony méltatlanul hátrányos helyzetben volt az elmúlt időszakban a turisztika területén. Mint kiderült, támogatták az egyesület megalakítását is, hiszen a Bakony kiemelt turisztikai célpont. A bakonyi idegenforgalmat egységesen kell megjeleníteni, ennek az igénynek sok a támogatója. Örömmel lett ebben partner a vármegye is.

A dokumentumot Antal Zsuzsanna, a szervezet elnöke és Polgárdy Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke írta alá Fotó: Nagy Lajos

Antal Zsuzsanna, a Bakony Charta Egyesület elnöke elmondta, a megállapodás újabb mérföldkő egy tudatos építkezés jegyében, amely tavaly nyáron indult. Akkor írta alá 55 szervezet azt a szándéknyilatkozatot, amely szerint a közigazgatási határokon átnyúlóan, a Bakony területére vonatkozó turizmus fókuszú terület- és térségfejlesztésben hisznek a felek.

Elmondta azt is, hogy a Bakonynak jelenleg nincs olyan szervezeti egysége, amely egységes menedzsmentet szolgál és egységes márkaként vinné a Bakony egészét a piacra. A Bakony egyébként négy vármegyét érint, és ezek mindegyikével együttműködési szerződést kötnek, ugyanakkor turisztikai fejlesztésekben is együttműködnek a vármegyei önkormányzatokkal.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában