Elkészült a díszudvar felújítása az iskolában

2024.05.26. 11:30

Legyen hát minden nap gyereknap! (galéria)

Hivatalosan is birtokba vették a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola nemrég elkészült díszudvarát a gyermekek és pedagógusaik. Az átadón megjelent Porga Gyula polgármester, Sótonyi Mónika, a városrész önkormányzati képviselője, bizottsági elnök, illetve Hontai-Cziráki Marianna, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatóhelyettese.

Benkő Péter

A polgármester azt hangsúlyozta, az iskolák fenntartója már az állam, az önkormányzat tulajdonosként azonban továbbra is segítséget nyújt a beruházásoknál, s ígéretet tett arra, hogy folytatják a jövőben is a szükséges javítások támogatását. – A Cholnoky-iskolában a pedagógusok olyan feltételeket biztosítanak a tanulóknak, amelyek által nekik minden napjuk gyereknap – mondta el Porga Gyula, majd azt is, egy boldog város mindennapjaihoz hozzátartozik, hogy gyerekek, szüleik, nagyszüleik egyaránt jól érezzék benne magukat.

Egy boldog város mindennapjaihoz hozzátartozik, hogy gyerekek, szüleik, nagyszüleik jól érezzék benne magukat – mondta el Porga Gyula
Egy boldog város mindennapjaihoz hozzátartozik, hogy gyerekek, szüleik, nagyszüleik jól érezzék benne magukat – mondta el Porga Gyula
Fotó: Benkő Péter/Napló

Sótonyi Mónika, az önkormányzat köznevelési, ifjúsági, sport és civil bizottságának elnöke igyekszik megkeresni a felmerülő problémák megoldásához a kapcsolatokat. – Nagy örömöm, hogy ez a tér megújult, remélem, sok iskolai közösségi eseménynek helyet tud adni a jövőben, melyek által élményekkel gazdagodnak a gyermekek. Az iskola pedagógusai rengeteget fáradoznak azon, hogy mindennapi örömként adassék meg az iskolába járás élménye. Mi, a város részéről pedig kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek, fiatalok támogatására – mondta el Sótonyi Mónika, egyben felhívta a figyelmet, hogy az intézmény sikerrel pályázott a tanórán kívüli tevékenység támogatására, így újabb programokat tudnak megvalósítani. Szólt a június 7-én rendezendő Cholnoky-juniálisról, mely az iskola előtti területen valósul meg számtalan izgalmas programmal.

A város kiemelt figyelmet fordít a gyermekek, fiatalok támogatására – hangsúlyozta Sótonyi Mónika
A város kiemelt figyelmet fordít a gyermekek, fiatalok támogatására – hangsúlyozta Sótonyi Mónika
Fotó: Benkő Péter/Napló

Az épületet negyvenkét éve adták át, így ma már folyamatos karbantartást igényel – mondta el Vigh-Krupla Orsolya igazgatónő. – A díszudvar rossz állapota sok balesetet okozott az utóbbi években, ezért a Cholnoky Kerekasztal Egyesület tavalyi juniálisán a polgármester ígéretet tett, hogy az önkormányzat segít a felújításban, és az ígéret valóra is vált. Mivel a Veszprémi Tankerületi Központ részéről is támogatást kaptunk, így sikerült az aszfaltozáson kívül a lelátót kialakítani és a támfalakat felújítani. Az iskola terveiben azonban még sok tennivaló szerepel – vázolta.

Zenés, táncos, kulturális műsorok, köszönetképpen a tanulóktól
Zenés, táncos, kulturális műsor a tanulóktól, köszönetként az elkészült díszudvarért  Fotó: Benkő Péter/Napló

A gyerekek az érdekükben nyújtott segítséget zenével, tánccal, szavalatokkal és egyéb műsorszámokkal köszönték meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában