Egészségfejlesztési programok

2024.06.20. 12:00

Játékos, érdekes – na meg hasznos!

Az ország népegészségügyi rendszere elsődlegesként kezeli, hogy a gyermekek nevelésekor előtérbe kerüljenek az egészségfejlesztési szempontok. Ezért kötött együttműködési megállapodást az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, melynek keretében a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának szakemberei a Zánkai Erzsébet-táborban játékos egészségfejlesztési programokat tartanak az üdülő gyermekeknek.

Benkő Péter

A bemutató foglalkozások május végén kezdődtek, és várhatóan szeptember végéig tartanak. A Játékos tudomány elnevezésű egészségfejlesztési projekt egy olyan gyakorlati bemutató, amelynek célja a diákok bevonása a játékos tanulásba, attitűdjük formálása és gyakorlati készségeik fejlesztése. A program átfogóan foglalkozik a személyi higiéné (kéz-, légúti, élelmiszer- és állatokkal kapcsolatos higiéné), a védőoltások és a felelősségteljes antibiotikum-használat témakörével. A diákok interaktív foglalkozások, kísérletek és érdekes beszélgetések során, játékos formában sajátíthatják el a hasznos ismereteket.

Játékos formában szereznek ismereteket a Zánkai Erzsébet-táborban a gyerekek
Játékos formában szereznek ismereteket a Zánkai Erzsébet-táborban a gyerekek 
Fotó: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal/Facebook

A tanulók látványos és érdekes kísérletek által megismerkedhetnek a mikrobák világával, bemutatják számukra a helyes és alapos kézmosás lépéseit, demonstrálják számukra, hogy milyen messze képesek eljutni a kórokozók egy tüsszentés által.

Szakemberektől szereznek ismereteket a fiatalok
Szakemberektől szereznek ismereteket a fiatalok
Fotó: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal/Facebook

Az eddigi foglalkozások alapján a résztvevők jól érezték magukat, hasznos és érdekes élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak – számolt be minderről a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában