Fellebbezés

2024.06.14. 12:00

Újraszámlálás jöhet Pápán

Korábban már hírt adtunk arról, hogy Pápa 2. számú választókerületében Töreki-Vörös Ibolya, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje mindössze egy szavazattal győzte le Kerti Györgyit, az ellenzék jelöltjét. Grőber Attila megválasztott polgármester az eredmény kapcsán fellebbezést nyújtott be a választási bizottsághoz.

Haraszti Gábor

A megszerzett fideszes mandátumnak különösen nagy jelentősége van, hiszen arról dönt, hogy a pápai képviselő-testületben a Fidesznek vagy Grőber Attiláéknak lesz-e többségük. 

Grőber Attila (középen) a választási bizottsághoz fordult
Grőber Attila (középen) a választási bizottsághoz fordult
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Nagyon sokan érdeklődtek az elmúlt napokban Kerti Györgyi választási eredménye után. A történet valóban nagyon furcsa, éppen ezért érdemes körültekintően beszélni és cselekedni. Vasárnap este a Nemzeti Választási Iroda honlapján egyértelműen megjelent, hogy 100 százalékos feldolgozottság mellett Kerti Györgyi nyerte a mandátumot, majd éjfél körül megváltozott az eredmény, és azt láttuk, hogy Györgyi egy szavazattal, de elvesztette a választókerületét. Mindenkit megdöbbentett az új helyzet. Hét közepén fellebbezést nyújtottunk be, és kértük a szavazatok újraszámolását ebben a választókerületben. Nagyon bízunk benne, hogy a területi választási bizottság is megérti, hogy egy ilyen helyzetben csak a szavazatok újraszámolása jelenthet megnyugvást mindenki számára. A választások tisztaságának és a közbizalom megőrzésének ez alapvető feltétele – írja közösségi oldalán Grőber Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában