Diákok

2024.06.19. 14:00

Végre itt a vakáció! (videó)

A tanév lassan befejeződik, a gyerekek pedig az utolsó napokban már nem a tanulással, hanem ennél sokkal könnyedebb dolgokkal foglalkoznak.

Szijártó János

Sport, játék, kirándulás zárja számukra ezt a tanévet is, majd jöhet a várva várt nyári szünet. A pedagógusoknak persze van még bőven tennivalójuk a bizonyítványokkal, beszámolókkal, de a gyerekek már a vakáció lázában égnek. Ez a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola 2. z osztályos tanulóiról is elmondható, akikkel éppen a kirándulás előtt találkoztunk osztálytermükben. A táblán szerdán már a "KÁCIÓ" felirat díszelgett, amiből mindössze két betű hiányzik.  

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola 2. z osztályos tanulói már a vakáció lázában élnek
A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola 2. z osztályos tanulói már a vakáció lázában élnek
Fotó: Szijártó János / Napló

A tanév vége egyben az értékelés ideje is, amellyel kapcsolatban az igazgatót, Bajner Imrét kérdeztük. Mint mondta, a Tapolcai Bárdos Lajos Székhelyintézmény és a Batsányi Tagintézmény alkotta iskola több mint hatszáz tanuló számára biztosítja az oktatást. A Bárdosban tizenhat, a Batsányiban nyolc osztályban tanulnak a gyerekek, előbbinél az emelt szintű ének-zenei oktatás és a focis osztály, utóbbinál a két tanítási nyelvű oktatás jelenthet opciót a szülők számára. Bajner Imre az eredmények tekintetében úgy fogalmazott, hogy ez a tanév hasonló volt a korábbi évekhez, ám azt külön kiemelte, hogy a Covid okozta kiesést, az abból adódó hátrányt mostanra sikerült ledolgozniuk. Mondhatni, minden visszazökkent a régi kerékvágásba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában