Pápa

2018.04.01. 08:00

Zanzafix születésnapja, avagy varázsolni szeszélyes

A Dé-Mol Színtársulat legújabb mesejátékában ismét Zanzafix, a kétbalkezes varázsló és állatpajtásai bűvölik el a közönséget.

Laskovics Márió

Az ősbemutatón a közönség a tapson túl tortával is köszöntötte a Dé-Mol Színtársulatot Fotó: Laskovics Márió

Zanzafix születésnapja

A Dé-Mol Színtársulat első ízben mutatta be legújabb, Zanzafix születésnapja, avagy varázsolni szeszélyes című mesejátékát szombaton a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A társulatot két rutinos hobbiszínjátszó, Dé Csaba és Molnár Zsolt hívta életre 2010 nyarán. Dé Csaba elmondta, évek óta viszik színpadra a Zanzafix-sorozatot, minden évben új mesével jelentkeznek. A mostani ősbemutató a negyedik volt a sorban.

Az ősbemutatón a közönség a tapson túl tortával is köszöntötte a Dé-Mol Színtársulatot Fotó: Laskovics Márió

– Közeleg Zanzafix, a varázserdő varázslójának születésnapja. Miközben magányában kesereg amiatt, hogy varázspálcája meghibásodott, bánatát meghallja a nyúl. Ráveszi társait, lepjék meg valami ajándékkal a hóbortos, általában mindent összekuszáló varázslót. A róka még Zanzafix varázskönyvét is elcseni, hogy az ajándék sikere minél nagyobb legyen. Rövidesen rá kell jönniük, az egészen egyszerű feladatok is bonyolult folyamatokat indítanak el. A varázslás nem játék, ahhoz bizony avatott kezek szükségesek. A tanulsága pedig az, hogy mindenki maradjon meg annál, amihez ért. A gyerekeknek azt próbáltuk meg átadni, hogy ne akarjanak felnőni idő előtt, s beleszólni a felnőttek dolgába. Örüljenek annak, hogy játszhatnak – foglalta össze dióhéjban a történetet Dé Csaba.

A nézők tortával köszöntötték a hattagú társulatot

A darab nagy sikert aratott a szülőkből s gyermekeikből álló közönség körében. Miután a nézők tortával köszöntötték a hattagú társulatot, lehetőség adódott a szereplőkkel való fotózkodásra. A bemutatóról az érdeklődők a Zanzafix, a kétbalkezes varázsló című könyv megvásárlásával hazavihettek három szórakoztató mesét is a szórakozott mágusról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában