néptánc

2018.07.02. 11:00

A régebb óta fiatal táncosok randevúja Litéren

Az ország szinte minden szegletéből érkeztek csoportok a Litéri Szenior Néptánctalálkozóra, amelyet kilencedik alkalommal rendeztek meg a település közparkjában.

Szabó Péter Dániel

A Szárazág Néptáncegyüttes produkciója nyitotta a szenior találkozót Litéren Fotó: Szabó Péter Dániel

Szedlák Attila, a házigazda Litér polgármestere a találkozó ünnepélyes megnyitóján hangsúlyozta: – A hagyományok megőrzése az alapja egy közösség, egy nemzet fennmaradásának.

Litéren büszkék lehetünk arra, hogy a néptáncnak mintegy hat évtizedes hagyományai vannak, az Ertl Pálné, Marika néni által megkezdett úton méltó örökösök vezetésével halad tovább a Zöldág Kulturális Egyesület – mondta el a találkozó ünnepélyes megnyitóján Szedlák Attila, a házigazda Litér polgármestere.

A Szárazág Néptáncegyüttes produkciója nyitotta a szenior találkozót Litéren Fotó: Szabó Péter Dániel

A folytatásban aztán a táncosoké volt a főszerep a színpadon. Előbb a helyi utánpótlás, azaz a Litéri Zöldág Néptáncegyüttes gyermek- és ifjúsági csoportjai mutatkoztak be, majd a házigazda jogán a saját megfogalmazásuk szerint „régebb óta fiatal” táncosokat tömörítő Litéri Szárazág Néptáncegyüttes lépett a Közparkban összegyűlt szép számú közönség elé.

A szervezők nevében Csiszárné Baranyai Anita elmondta, a kilencedik alkalommal megrendezett találkozóra minden eddiginél több csoport érkezett, a helyiekkel együtt húsznál is több táncegyüttes mintegy 400 táncosa lépett színpadra Litéren. A Veszprém megyei vendégek (Ajka-Padragkút, Pápa, Márkó) mellett voltak csoportok Budapestről, Pécsről, Makóról vagy épp Kecskemétről. A több, mint háromórás gálaműsorban rengeteg színvonalas produkciót láthatott a nagyérdemű, a talpalávalót pedig ezúttal is Németh Dénes és zenész barátai biztosították.

A találkozó alatt a közparkban helyi és környékbeli termelők portékái között válogathattak a vendégek, este közös tűzgyújtásra várták a résztvevőket. A litéri szenior néptánctalálkozó este táncházzal zárult a művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában