Ünnepi adomány

2019.12.05. 11:00

Huszonöt éves a veszprémi Zonta Club adventi rendezvénye

A nemzetközi Zonta szervezet századik, a veszprémi huszonötödik születésnapját ünnepelte idén.

Őrsi Ágnes

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója mondott köszöntőt Józsvainé Kislőrincz Edit kiállításán Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ennek apropóján a veszprémi Zonta Club hölgyei több rendezvénnyel, kiállítással is meglepték a megyeszékhely lakóit. Adventi programjuk hagyományosan tér viszsza évről évre, az idei mégis kicsit rendhagyó volt; először a kiállítás nyílt meg a Petőfi Színház előcsarnokában, majd másnap a Pannon Egyetem aulájában az Alma együttes adott jótékonysági koncertet.

A meghívott alkotó, Józsvainé Kislőrincz Edit szegedi származású ugyan, de a hévízi Zonta szervezethez való kötődése kapcsán lett Veszprémben kiállító. „Utam … olajtól az akvarellig” című tárlata virágokkal, élet- és tájképekkel, olajban, akrilban, pasztellben elbeszélve körös-körül látható az előcsarnok falain, nagyon odaillően; rájön a látogató, hogy a Petőfi Színház színvilága tulajdonképpen nőies.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója mondott köszöntőt Józsvainé Kislőrincz Edit kiállításán Fotó: Balogh Ákos/Napló

Adventről van szó, a várakozás idejéről, a hangulat karácsonyi. Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója is ezt hangsúlyozza. Először a segítő közösség, a Zonta Club fontosságát, majd az összecsengést a tények között: akkoriban, két évezreddel ezelőtt is egy hölgy, a kisded édesanyja volt a központi szereplő, a Zonta rendezvényén pedig az idén bemutatott alkotó, aki jótékonysági célra egyik festményét is felajánlotta.

– Sok-sok álom és akarat fókuszálódik a Zonta tevékenységében, ami a színházra is hatással van, hiszen a rendezvénnyel a színházi közönség is gazdagodik–mondta a direktor. Moll Veronika, a Hotel Európa Fit Hévíz főorvosa ismertette a meghívott művész pályafutását, munkásságát.

Segítői között több évtizede tudhatja a veszprémi szervezet Markovszky Györgyöt, aki először vehette át az idén létrehozott „Zonta köszönet rózsája” emléklapot. A rendezvényen a Csermák Antal Zeneiskola növendékei adtak ajándék műsort, másnap a Pannon Egyetem aulájában pedig a gyerekek körében igen népszerű Alma együttes jótékonysági koncertjének tapsolhatott a közönség.

A Petőfi Színház előcsarnokában december 9-ig, hétfőtől péntekig 13–18 óra között, szombaton és vasárnap pedig a színházi előadások előtt tekinthető meg a kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában