Változatok egy Esti Kornél-dalra – Közösségi feldolgozások a járvány idején

Az Esti Kornél zenekar a kijárási korlátozás idején közösségi projekttel lepte meg a rajongóit közösségi oldalán.

Horváth Virág

Forrás: pixabay.com

Arra kérték követőiket, hogy készítsenek otthoni körülmények között feldolgozásokat bármelyik dalukra.

Kiderült, hogy a zenekar rajongói között is rengeteg a tehetséges zenész, énekes. A projektet azért indították el, mert azt a közösségi élményt, amit a koncertekben annyira szeret az Esti Kornél, a kialakult helyzet miatt nincs lehetőségük átélni jelenleg. Bár a koncertek hangulatát semmi sem pótolhatja, úgy érezték, a mostani helyzetben ezzel a kihívással közelebb kerülhetnek rajongóikhoz.

Veszprémben gyakran találkozhattunk az Esti Kornél zenekarral, hiszen frontemberük, Bodor Áron megyei kötődésű, így nem meglepő, hogy a feldolgozások között is akadt helyi művész. Szabó Eszter, a Pannon Egyetem hallgatója testvérével, Szabó Mártonnal közösen adták elő a csapat Akkor hagylak el című dalát. Szabó Esztert több ízben hallhatták már énekelni a veszprémiek, hiszen az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője.

A legkülönfélébb stílusokban és hangszerekkel készültek el az újragondolt Esti Kornél dalok, Galsi Olga ukulelével, Burián Zsófia pedig zongora-kísérettel énekelte fel a dalokat, de Poós Norbert és Bakai Nikolett metál stílusú feldolgozása is nagy sikert aratott a közösségi médiában.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL-Bw0ZyPCCp0ED3qtAducnwjMKQYQjv1V

Az elkészült feldolgozásokat továbbra is várják, melyeket az együttes youtube csatornáján gyűjtenek össze, így a rajongói alkotások közös értékké válhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában