Megújul az alsóörsi könyvtár

Több mint 2,5 millió forint pályázati támogatással megújul Alsóörsön a négyezer kötetes könyvtár, amely az Eötvös Károly Művelődési Házban működik, tudtuk meg Molnárné Mile Anikó könyvtárostól.

Kovács Erika

Forrás: pixabay

- Nagy örömünkre szolgál, hogy Alsóörs önkormányzata a könyvtár eszközeinek bővítésére, illetve korszerűsítésére több mint 2,5 millió forintot nyert el a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma által kiírt könyvtárfejlesztési pályázatán – utalt a kiírásra, illetve a támogatásra Molnárné Mile Anikó.

A község könyvtárosa hozzátette, ezzel teljesen átalakulhatnak a könyvtár belső terei. Így a korábbi polcok helyére, amit a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár biztosított számukra, saját szekrények, valamint folyóiratállványok kerülnek, amelyeknek egy részét lehet majd mozgatni is.

Ezzel átrendezhetik a belső teret, ahol később például író-olvasó találkozókat, könyvtári órákat, olvasáshoz kötött, különféle foglalkozásokat szervezhetnek, illetve tarthatnak Alsóörsön.

Az ifjúsági és gyermekkönyvtári szobát is színesebb, olvasóbarát bútorokkal rendezik be.

- A korszerűen felszerelt könyvtár új lehetőséget kínál majd az oktatásban, a gyerekek megismerkedhetnek egyebek mellett különféle számítógépes programokkal, az egyre népszerűbb és ismertebb robotikával. Nyárra, amennyiben a járványügyi helyzet is engedi, olvasóinkat megszépült, modern könyvtár várja vissza – fogalmazott Molnárné Mile Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában