Virtuális séta a bábszínházban – Nézzen körül otthonról!

A 20 éves Kabóca Bábszínház nem tudja barátaival, nézőivel, szakmai partnereivel ünnepelni a jubileumot, ezért egy virtuális kiállítással készültek az érdeklődők számára.

Horváth Virág

A Kabóca Bábszínház húsz éves évfordulója alkalmából a pandémia idén nem tud hatalmas, közösségi ünneplést tartani, ahogyan szerettek volna. Ahogyan a színház közleményében írta, most a „magányos visszaemlékezés” jutott számukra.

- A húsz hivatásos működési évre azonban méltó módon kell emlékeznünk, mi ennek most egy rendhagyó módját választottuk. Járjátok végig velünk virtuális túránkat, ahol teátrumunk fontos állomásainál időzhettek kicsit, nézzétek meg a professzionális színházzá érés előadásdíszletekben és bábokban megfogalmazott lépcsőfokait. Nézzétek meg, hogy kik voltak azok a neves alkotók, akik tehetségükkel minket is gyarapítottak, melyek voltak azok az előadások, amiket a veszprémi gyermekemlékezet máig őriz. Hisszük, hogy egy bábszínház történetéről a legtöbbet maguk a bábok mondhatnak el – írják közleményükben.

A virtuális felületen, mint egy jól működő bábelőadásban, itt is felsejlik maga a mozgató: saját irodáikban, raktáraikban, a folyósókon, a színpadon pihennek mozdulatlanul a színházi hétköznapok szereplői. A bábok életre keltésükhöz színészek kellenek, ahogyan a bábszínház működtetéséhez is társulat kell. Éppen ezért a Kabóca Bábszínház arra kéri a nézőket, hogy kísérjék el a társulatot a virtuális túrára, és ünnepeljék együtt velük a 20 éves fennállásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában