Újra megnyitott a Hősök Kapuja Látogatóközpont

A múzeum üveggyűjteményéből tavaly nyílt tárlattal nyitott újra a Hősök Kapuja Látogatóközpont Veszprémben

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az intézmény tavaly november elején zárt be a kormányzati rendelkezéseknek megfelelően, és több mint féléves szünet után pénteken nyitott újra.

Kiss Dávid, a Laczkó Dezső Múzeum részlegvezetője elmondta, nagyon nehéz időszak volt számukra is ez a hat hónap: hiányoztak nekik a látogatók, az emberi kapcsolatok, az érdeklődők kérdései. A Hősök kapuja Látogatóközpont a tavaly augusztus végén megnyílt Fényben tündöklő című üvegkiállítással nyitott újra. A múzeum kortárs üveggyűjteményéből válogató tárlaton a legnevesebb magyar üvegművészek alkotásai tekinthetők meg. Kiss Dávid úgy vélte, a tárlat korosztálytól függetlenül mindenkinek sokat ad, pénteken délelőtt például egy iskolai csoport tagjai tekintették meg az alkotásokat, és továbbra is várják az intézmények jelentkezését. A részlegvezető megjegyezte, a fény áteresztése, a fénytörés évezredek óta elbűvöli az embert.

A kiállítás nyáron folyamatosan látható lesz. A Hősök kapuja szerdától vasárnapig 10-18 óráig látogatható, előzetes időpontfoglalás alapján tárlatvezetést is tartanak. A tárlat kurátora Tevesz Mária, a múzeum művészettörténésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában