Élő zenés Balázs Fecó-emlékestet tartottak a Veszprémi Petőfi Színház művészeivel

Lélek­emelő, zenés, Balázs Fecó életének meghatározó dalait felvonultató esten vehettek részt a nemrégiben felújított vörösberényi kolostor kertjében a nézők, akik szűnni nem akaró tapssal hálálták meg az előadást.

Szendi Péter

A vendégeket Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes köszöntötte, majd megemlékezett a kiváló énekesről, zenészről, aki ezer szállal kötődött a Veszprémi Petőfi Színházhoz. Felelevenítette, hogy 2019 januárjában csodálatos koncertet adott a teátrumban. Nem érkezett egyedül, általa tisztelt művészeket is hívott magával. Szűcs Antal Gábor, Malek Andrea és Jáger Bandi további garanciát jelentett a felejthetetlen estéhez. Ötven év legszebb emlékeit idézte fel a nézőknek a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész.

Az Almádiban megtartott zenei utazáson fellépett Módri Györgyi, Kőrösi Csaba, Keresztes Gábor, Pásztor Márk, Horváth Csenge, Hirschl Laura, Keller Márton, valamint Pingiczer Szilárd és zenekara. A közönség olyan szívmelengető dalokat hallhatott az esten, mint az 1967-es Neotontól a Kell, hogy várj, de elhangzott az 1981-es Homok a szélben is. Felcsendült a Csönd éve, a Maradj velem, a Kölykök a hátsó udvarból, az Évszakok, a Hazafelé, sok-sok régi emléket felidézve. Az Oberfrank Pál igazgató, Jászai Mari-díjas, érdemes művész által rendezett előadás az Amit nem mondhattam el című dallal kezdődött és fejeződött be, ekkor minden előadó színpadra állt.

Az előadás az Amit nem mondhattam el című dallal kezdődött és fejeződött be
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház/Főző Ditta

Oberfrank Pál megható szavakkal emlékezett meg Balázs Fecóról. – Emlékszem, izgatottan hívtunk, hogy jönnél-e Veszprémbe, és aztán egy csapásra barátok lettünk, mert akartunk mi is, a közönség is, mert szíved a mi szívünk volt, és a mi szívünk a te szíved volt. Eljöttél Balatonalmádiba is, közvetlen voltál és segítő, amikor a fiatalokat mutattuk be neked. Nagyon sokat adtál a dalaiddal, és most is megáll minden, ha megszólalsz zongoráddal és utánozhatatlan hangoddal. Most nagyon fáj, hogy nekünk kell neked elmondanunk, amit nem mondhattunk el, pedig sokat akartunk mondani neked, vártunk vissza, és nem gondoltuk, hogy nem jössz többet.

Balatonalmádiban folytatódnak a színházi előadások, érdemes követni a vörösberényi kolostor és a Veszprémi Petőfi Színház közösségi oldalát, ahol naprakészen tájékoztatják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában