Telt ház a Nyári komolyzenei koncerteken Szentbékkállán

A település katolikus templomában idén is telt ház előtt játszottak a Nyári komolyzenei koncertek előadói. Kovács Géza művészeti menedzser immár a 14. évadot szervezte.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint Nemzeti Filharmonikusok és a Magyar Rádió Művészeti Együttesei korábbi főigazgatója lapunknak elmondta, a koncertekre boldogan készültek a muzsikusok, és örömmel fogadta az előadókat a közönség, annál is inkább, hiszen végre újra élőben találkozhattak.

– Tavaly csak egy koncertet tudtunk megtartani a járvány miatt. Az első általam rendezett koncert 2001. júniusában volt, akkor Virágh András orgonaművész játszott, amint idén szintén ő nyitotta meg a 14. évadot. Mindig a komolyzenei repertoár legjavát hozzuk a településre, ügyelve arra, hogy a programban népszerű mű ugyancsak helyet kapjon. Hiszen nem mindenki diplomázott zeneművészetből, szeretnénk megkönnyíteni a zenéhez vezető utat – mondta a menedzser, aki 14 éve minden koncerten ismerteti a műveket, bemutatja a szerzők életét.

– Ezért minden alkalommal hálás a közönség, hiszen sokszor nehéz első nekifutásra befogadni például egy Mozart-vonósnégyest vagy Bach­-fúgát. Számomra meglepő, hogy míg a koncertrendezők panaszkodtak, hogy nehezen indult be a koncertzenei évad idén, itt már az első alkalommal tele volt a templom, ahogy aztán minden koncerten – fejezte ki örömét Kovács Géza, aki időközben családjával állandó lakos lett a településen.

Kovács Géza művészeti menedzser Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Tervezi, hogy telente ugyancsak rendez néhány koncertet a kultúrházban. Tavaly októbertől pedig a kántori teendők elvégzésére is felkérték, azóta minden hétvégéjét a templomban tölti. Hiszen, amint vallja, nem tudott nemet mondani a közösségnek, ezzel is talán szerényen, de valamivel hozzájárul, hogy Szentbékkállán még teljesebb legyen a kulturális és hitélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában