A Pegazus Színház hétfőn tartotta évadnyitó társulati ülését

Óvatos lépésekkel kezd bele a rengeteg teendőt tartogató következő színházi évadába az új munkatársakra és további bérletesekre váró Pegazus Színház társulata.

Laskovics Márió

A pandémiás időszakot Sarkadi Nagy László idézte fel, a tervekről pedig Végh Zsolt beszélt

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A két igazgató, Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László köszöntötte a megjelenteket, mély fájdalommal megemlékezve a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal színész munkatársukról. Simon Botond két és fél évig dolgozott a társulattal. Búcsúztatását és az Esterházy-kastélyban dolgozó munkatársak menüettjét követően felelevenítették az elmúlt másfél évet.

Sarkadi Nagy László egyebek mellett szólt arról, hogy az utolsó nyilvános bemutatójuk a Pöttöm Panna volt, de folyamatosan dolgoztak a járvány alatt is. Elkészült az Egérrágta mesék, amit online módon mutattak be. Tavaly nyáron nem tudtak játszani, csak mindössze három előadást. Ősszel felújították a Szomorú vasárnapot. A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Veszprém Megyei Igazgatóságával együttműködve bábcsoportvezetői képzést szerveztek, amit a társulati tagok közül négyen végeztek el. Közönség nélkül videókat készítettek például gyereknapra, karácsonyra, Jerusalema-tánckihívásra. Idén Pro Cultura-díszoklevelet vehettek át, Elköltöztették a malombeli raktáraikat. Hatrészes szakmai bábozda-sorozatot forgattak, mely megtekinthető az NMI közösségi videócsatornáján. Nyáron a zánkai Erzsébet-táborban tíz előadást tarthattak, illetve egyházi táborban egyet. A kastély nagyon látogatott, ottani kollégáik átlagban napi tíz előadást, módszertani foglalkozást bonyolítottak az utóbbi hónapokban. A református gimnáziumban harmadik éve, az Erkel iskolában pedig újonnan működik bábcsoportjuk.

A pandémiás időszakot Sarkadi Nagy László idézte fel, a tervekről pedig Végh Zsolt beszélt
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Végh Zsolt úgy nyilatkozott, a tervek szerint nagyon munkás évad előtt állnak, melynek egy kissé óvatosan indulnak, mindig csak a következő lépésre koncentrálva.

– Szükségünk lenne olyan új, velünk dolgozni tudó kollégákra, akik egyetértenek, azonosulni tudnak az értékrendünkkel. A pandémia során elkészült három előadást novembertől tervezzük a 2021/22-es évadra: az Egérrágta meséket Sarkadi Nagy László tollából, Andersen klasszikusát, a Hókirálynőt, valamint a Fehérlófia című magyar népmesét. A szereposztás a következő hetek feladata, de a bérletek már megvásárolhatók. Az abbamaradt évadban 6700 bérletesünk volt, a kísérőket nem számolva. A mostani bérletszervezésen viszont látszik a járvány áldatlan hatása, még óvatosak a szülők, az intézmények, valószínűleg a felét sem érjük el a tavalyi bérletszámnak. Idő kell kitalálnunk, hogyan lehet a legjobb nekünk a jelen helyzetben – vetítette elő Végh Zsolt, megjegyezve, sok feladat vár rájuk, ugyanis csatlakoztak a Lázár Ervin Programba, a Pápai Tankerület összes első és második osztályos kisiskolásának játszhatják A kiskakas gyémánt félkrajcárját, illetve nyertes pályázatok nyomán nagy produkcióban adják majd elő felsősöknek a János vitézt, tábort tarthatnak, technikai eszközöket és gépjárművet vásárolhatnak.

Az alkalmon Borostyán-díjat adtak át Mátyus Aliz és Baloghné Uracs Marianna részére a színház működéséhez nyújtott önzetlen támogatásért, segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában