Bárczi Caritas Gála

2022.05.07. 19:00

Bárczi, ahol a szív és a lélek az iránytű

A koronavírus járvány miatt két év szünet után szervezték meg ismét a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény hagyományos gáláját, a Bárczi Caritas Gálát.

Juhász-Léhi István

Ha Bárczi gála, akkor garantált a jókedv és a felemelő érzés Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bensőséges hangulatú eseményen adták át a Bárczi díjakat is, amelyeket ezúttal Antal Zsuzsa szakoktató, Chovánné Dunai Ágota intézményegység vezető, míg a diákok részéről Pozsár Attila (8. osztály), Simon Gergő (9. osztály) és Németh Patrik (10. osztály) vehették át. Ám előtte meghitt perceket élhettek át a jelenlévők, köszönhetően mások mellett az iskola Szivárvány mazsorett csoportjának, a Boldog Társulatnak, a zászlóforgatóknak.

A rendezvény fővédnöke, Ovádi Péter országgyűlési képviselő volt, aki ünnepi beszédében elmondta, nagy megtisztelés számára, hogy az idei gálának is ő lehetett a fővédnöke. 

- Ha Bárczi gála, akkor garantált a jókedv és a felemelő érzés. Nagyon nagy szeretettel jövök minden esztendőben - fogalmazott a parlamenti képviselő. - A gálán arra is rádöbbenhetünk, hogy a Bárczi sokkal több, mint egy intézmény. Itt a szív és a lélek az iránytű. 

Hozzátette, az iskola közössége erős, mint fogalmazott ez a gála talán az egyetlen, ahol majd' minden pedagógus és diák a színpadon van és szerepelhet, amivel Veszprém közösségei számára egyfajta iránytűként is szolgál.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója azt emelte ki, hogy ha teheti, és beosztása engedi nagy örömmel jön a gálára. 

- Azért, mert Bárczi gálák vidámak, őszinték és szeretettel teljesek - mondta az igazgató. - A fellépők műsorában nagyon nagy munka van, de az nem verejtékes, hanem szeretettel teli. A fiatalok jól érzik magukat a színpadon, nem görcsölnek, magukat adják.

Horváth Éva intézményvezető először arról beszélt, hogy örömteli számukra, ha az iskola fentartójának képviselője büszkeséggel beszél az iskoláról. 

- Nagy szeretettel, és büszkeséggel képviselem azokat a gyerekeket és munkatársakat, akikkel együtt töltjük a napjainkat, de ez nem menne, ha nem gondolnánk mindezt hitvallásunknak - mondta, és elárulta, még mindig van benne szorongás a gála előtt, hogy lesznek-e a gálán üres székek? Ám évről évről azt látják, hogy ennek az ellenkezője igaz, sőt, állóhely sincs.

- Igaz, itt produkciókat láthatnak a vendégek, ám hétköznapjaink is vidáman és élményekkel gazdagok - tette hozzá Horvát Éva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában